fhВъпреки че сме оторизиран вносител на Selenium и други атрактивни фирми (няма да Ви занимавам с това), както знаете в последно време вносителите се множат точно толкова бързо, колкото намаляват крайните клиенти - купувачите J.

Далеч по интересни са може би някои наши разработки, които ни дават възможност да оборудваме качествено обекти, вмествайки се в ограничения бюджет на реалните клиенти. За тази цел бе разработена серията усилватели Pro1600, Pro3000, Pro6000, Pro8000, които са добре познати - те се "трудят" в редица големи дискотеки.
В годините на кризата забелязахме следната тенденция:
Много клиенти търсят "по-малък" усилвател. Под "малък усилвател" разбират евтин такъв, а после го "дънят" колкото се наложи. Това е причината за дефектите в последно време при редица евтини стъпала, най-вече с китайски произход, а и други...
Поради тези съображения ние решихме да разширим гамата на нашите усилватели с "по-малък" модел, който да отговаря на следните изисквания:
·        мощност на 4Ω - 400÷500W RMS.
·        Цена, съизмерима с аналогичните китайски модели.
·        Стабилна работа на 2Ω (а защо не и на 1,5 Ω)
·        Многофункционалност - вградени филтри, които се конфигурират по заявка на клиента и могат при нужда да спестят кросовер.
В резултат разработихме модела Pro1200. Ето неговите по-важни особености:
·        Мощност на канал върху 4Ω - 450W RMS.
·        Мощност на канал върху 2Ω - 750W RMS.
·        Мощност bridge върху 4Ω - 1200W RMS.
·        Коефициент на полезно действие - около 93%.
Досещате се, че става въпрос за цифров клас D усилвател. Подобни усилватели са все още рядкост у нас, но до 3-4 години ще преобладават сред професионалните усилватели. Използва се НС елементна база от последно поколение, която внасяме за по-големите ни клас D усилватели Pro6000 и Pro8000 (разработени в началото по заявка на германска фирма).
Схемотехника на Pro1200 e адаптирана към българските условия . Усилвателят е нечувствителен към токови удари, прегряване и късо съединение в изхода. Захранващия блок е изпълнен с кондензатори с капацитет, не срещан в този ценови клас усилватели. По тази причина динамичната мощност е доста по-висока от RMS зададената и усилвателят субективно звучи като по-мощен (на практика при сравнителни тестове стъпалото се държи като 600-800 ватов усилвател - често описван е литературата феномен при клас D). Качеството на звука някои хора сравняват с лампово стъпало (имаме продадени отделни бройки на аудиофили за Hi-Fi цели). От друга страна имаме клиенти от "малцинствения" етнос, които работят с четири (че и повече, според случая J) колони на панел! При продадени около 50 стъпалa Pro1200 досега нямаме рекламации. Естествено усилвателят има лимитер и изключваем subsonic филтър. По заявка на клиента обаче той може да бъде изпълнен като нискочестотен или като високочестотен филтър на произволна честота. Може дори в единия канал филтърът да е нискочестотен, а в другия - високочестотен. По този начин един единствен усилвател захранва 2 (4) басбокса, а в другия - 2 (4) сателита. Вариантът е изпробван в случаи на особено ограничени бюджети J. Естествено при изключване на филтъра, усилвателят става "стандартен".
Едно от основните предимства на стъпалата произведени в България е безпроблемният сервиз. За разлика от някои вносни модели, които по принцип не са пригодени да се ремонтират,  при Pro1200 времето за отстраняване на евентуален проблем е в рамките на един работен ден, след получаване на  усилвателя в офиса, независимо дали се касае за гаранционен или извън гаранционен ремонт.
Накрая (но не и по важност) цената на усилвателя. В офертите, които даваме за оборудване на различни обекти, Pro1200 струва 730лв + ДДС. При единична покупка от специализиран търговец, цената може да падне до 490 лв + ДДС. При повече бройки цената търпи договаряне.
Естествено като всяко нещо правено от човека и този усилвател има някои слаби страно. Това определено е семплия външен вид на стъпалото. Едноцветен печат, всички органи за управление са "скрити" на задния панел, никакви "бонуси" за окото - нищо излишно. Обяснението - когато трябва да се пести, го правим от шаренията, а не от електрониката.

В прикачения файл ще видите подробните технически характеристики на усилвателя, въпреки че нищо не може да замени субектвиния тест на "добра" мощност. Така че, при възможност заповядайте във Варна. Ще чуете стъпалото, а може да ви измерим и техническите параметри.

 

Основни предимства на PRO1200:
·        Цена 490 лв. + ДДС
·        Клас D усилвател - хладен и при пълна мощност.
·        RMS продължително натоварване: 450W / 4Ω на канал, 750W / 2 Ω на канал, 1200W / 4 Ω bridge.
·        Много резерви в захранването - 2130W импулсна мощност bridge 4 Ω
(затова субективно усилвателят свири като по-мощен такъв)
·        Защита от понижено и повишено захранване и токови удари.
·        Лимитер и обичайните за съвременните усилватели защити.
·        Субсоник филтър на входа (по желание на клиента може да бъде нискочестотен, високочестотен филтър или кросовер с избрана честота).
·        Възможности за работа на товари до 1,5 Ω!
·        Индикация: Работа претоварване на всеки канал и защита.
·        Ф120 вентилатор, който при нормални условия се включва не повече от 10% от времето на работа. Затова усилвателят не събира прах и при продължителна работа.
·        Една година пълна гаранция, 10 години следгаранционен сервиз.
·        Гаранционен и следгаранционен сервиз се извършват в рамките на един работен ден, след пристигане на стъпалото в офиса на фирмата.
·        Всички потенциометри и превключватели - защитени на задния панел.